Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Podľa ĽSNS má Bánskobystický kraj málo posypovej soli, kraj to popiera

Na archívnej snímke Marian Kotleba. Foto: TASR Martin Baumann

Vedenie kraja mrzí, že predstavitelia ĽSNS šíria ničím nepodložené správy a strach u občanov, keď celé Slovensko bojuje s nepriaznivými poveternostnými podmienkami.

Banská Bystrica 5. januára (TASR) – Strediská zimnej údržby Banskobystrickej regionálnej správy ciest (BBRSC) majú podľa tvrdenia predstaviteľov Ľudovej strany Naše Slovensko (ĽSNS) údajne absolútny nedostatok posypovej soli. V tlačovej správe o tom informoval podpredseda ĽSNS Milan Uhrík s tým, že o takejto situácii informovali v sobotu predsedu ĽSNS Mariana Kotlebu zamestnanci vykonávajúci zimnú údržbu ciest v kraji.

"Obzvlášť kritická je najmä situácia v okresoch Banská Bystrica a Brezno, v ktorých sú viaceré strediská BBRSC takmer úplne bez posypovej soli. Podľa vyjadrení zamestnancov majú napríklad v stredisku v Polkanovej, ktoré zabezpečuje aj údržbu cesty na Donovaly, momentálne zásoby posypovej soli len na štyri sypače. To im v prípade sneženia vystačí len na niekoľko hodín posýpania," tvrdia predstavitelia ĽSNS.

Dodávajú, že M. Kotleba sa bol o údajne katastrofálnej situácii v strediskách presvedčiť osobne a v tejto súvislosti pripravuje podanie trestného oznámenia pre podozrenie zo spáchania trestného činu všeobecného ohrozenia.

Podľa stanoviska vedenia Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), ktoré TASR poskytla jeho hovorkyňa Marcela Glevická, je závod BBRSC v Brezne, takisto ako sklady vo všetkých strediskách regionálnej správy ciest v kraji, posypovou soľou zásobený. "Rovnako majú podľa zmluvy s dodávateľom zabezpečenú aj nepretržitú dodávku soli z centrálneho skladu dodávateľa v Banskej Bystrici. Ak by teda niekedy došlo k nedostatku posypovej soli v sklade, bude dovezená do pár hodín podľa požiadavky," ozrejmila Glevická.

Ako pokračovala, vedenie kraja mrzí, že predstavitelia ĽSNS šíria ničím nepodložené správy a strach u občanov, keď celé Slovensko bojuje s nepriaznivými poveternostnými podmienkami. "Naopak, hospodárenie v BBRSC po volebnom období vo vedení s pánom Uhríkom a Kotlebom aktuálne vyšetruje polícia," zakončila.