Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Podnikateľské fórum ponúkne nové príležitosti pre slovenské firmy

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovic

Firmy budú zastupovať najmä strojársky, elektrotechnický, automobilový a potravinársky sektor či odvetvie informačných a komunikačných technológií.

Vígľaš 29. apríla (TASR) - Viac ako 20 slovenských spoločností, desať firiem z Maďarska, po šesť z Rakúska a Česka i dve poľské firmy prisľúbili účasť na Podnikateľskom fóre V4 a Rakúsko 2019, ktoré bude v utorok 30. apríla na Vígľašskom zámku v okrese Detva. Podujatie organizuje Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO). Určené je najmä pre slovenské malé a stredné podniky so sídlom mimo Bratislavského kraja.

Firmy budú zastupovať najmä strojársky, elektrotechnický, automobilový a potravinársky sektor či odvetvie informačných a komunikačných technológií. Hlavným cieľom fóra je ponúknuť firmám zo Slovenska, Česka, Maďarska, Poľska a Rakúska možnosť bilaterálnych rokovaní.

„Podpora malých a stredných podnikov patrí k dlhodobým strategickým cieľom SARIO. Vnímam toto podujatie ako jednu z foriem podpory slovenských firiem v ich pro-exportných aktivitách. Slovenským spoločnostiam prinášame možnosť nájsť si nové obchodné možnosti v zahraničí, zahraničným účastníkom zas platformu na nadviazanie nových kontaktov s domácimi spoločnosťami za účelom budúcej spolupráce,“ uviedol generálny riaditeľ SARIO Róbert Šimončič.

V prípade podnikateľského fóra ide o ďalšie z podujatí v rámci Národného projektu Podpora internacionalizácie MSP, ktorý je financovaný v rámci Operačného programu Výskum a inovácie s cieľom nárastu internacionalizácie MSP a využívania možností jednotného trhu Európskej únie.

SARIO je štátna agentúra Slovenskej republiky, ktorá vznikla v roku 2001 v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR. Poslaním agentúry je podpora exportných aktivít slovenských spoločností na globálnom trhu a prílev investícií na Slovensko.