Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Podnikavá dvojica z Brezna sľubovala opravy hrobov, no práce neurobila

Ilustračná snímka Foto: TASR - Branislav Račko

Podľa polície sú však podozriví aj z ďalšej trestnej činnosti, ktorú mali rovnakým spôsobom páchať v Žiari nad Hronom, Slovenskej Ľupči, Liptovskom Mikuláši, ale aj po celom území Slovenska.

Brezno 3. novembra (TASR) - Vyšetrovateľ v Brezne obvinil z prečinu sprenevery 36-ročného Michala a 39-ročnú Simonu z Valaskej. Sľubovali opravy hrobov, zobrali za to peniaze, avšak ich klienti sa dohodnutých prác nedočkali.

Ako dnes informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová, muž ako konateľ spoločnosti z Valaskej a žena vystupujúca ako zástupkyňa, uzatvorili zmluvy o dielo, ktorých predmetom boli úpravy a opravy hrobov, ako aj vybavenie hrobových miest, za čo prevzali zálohové platby v rôznych výškach.

"V niektorých prípadoch obvinený na hrobových miestach vyhotovil len betónový základ alebo práce nevykonal vôbec a peniaze poškodeným nevrátil. Takýmto spôsobom poškodili sedem občanov z Čierneho Balogu, Telgártu, Banskej Bystrice a Osrblia, ktorým dohromady spôsobili škodu 5020 eur. V týchto prípadoch už bolo voči nim vznesené obvinenie," konštatovala Faltániová.

Podľa nej sú však podozriví aj z ďalšej trestnej činnosti, ktorú mali rovnakým spôsobom páchať v Žiari nad Hronom, Slovenskej Ľupči, Liptovskom Mikuláši, ale aj po celom území Slovenska.

"Vyzývame všetkých poškodených občanov, aby sa obrátili na políciu. Vyšetrovateľ obvinených umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na ich vzatie do väzby," dodala Faltániová s tým, že za tento skutok môžu byť potrestaní odňatím slobody na jeden až päť rokov.