Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

Tomáš sa telefonicky vydával za syna dôchodkyne. Vylákal od nej 4000 €

Ilustračné foto Foto: TASR

Žena na druhý deň telefonicky kontaktovala svojho syna, pretože chcela vedieť, ako dopadol s nehnuteľnosťou. On jej však povedal, že o ničom nevie.

Zvolen 31. marca (TASR) - Vyšetrovateľ vo Zvolene obvinil z prečinu podvodu 24-ročného Tomáša z Lučenca. Muž mal vo februári 2016 telefonicky kontaktovať 77-ročnú dôchodkyňu z Hriňovej a vylákať od nej 4000 eur.

Ako dnes TASR informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, muž zavolal žene na pevnú linku a komunikoval s ňou ako jej syn, ktorý pracuje v zahraničí. Hovoril, že má zachrípnutý hlas, lebo je chorý. Následne jej povedal, že o dva dni príde na Slovensko a potrebuje od nej finančnú pomoc, pretože ide kupovať dom a peniaze potrebuje ako zálohu. Dvetisíc eur, ktoré mu ponúkla, mala dať predávajúcemu pred panelákom. Tam ju ale čakal Tomáš, ktorému odovzdala peniaze, a odišla domov.

Obvinený ju potom opätovne telefonicky kontaktoval ako jej syn, a spýtal sa, či nemá doma ešte ďalšiu hotovosť, že potrebuje odovzdať predávajúcemu vyššiu zálohu. Žena mu povedala, že má doma ešte ďalších 2000 eur, ktoré mu hneď aj pred panelákom odovzdala.

"Keď sa vrátila domov, muž jej zatelefonoval tretíkrát a povedal, že mal na mysli, aby odovzdala predávajúcemu ešte 4000 eur a nie 2000 eur. Poškodená mu ale povedala, že už nemá ďalšie peniaze, na čo jej zložil telefón," priblížila hovorkyňa ďalej.

Žena na druhý deň telefonicky kontaktovala svojho syna, pretože chcela vedieť, ako dopadol s nehnuteľnosťou. On jej však povedal, že o ničom nevie.

Tomáš bol v minulosti už dvakrát súdne trestaný a tohto skutku sa dopustil v podmienke za krádež. V súčasnosti je vo výkone trestu za lúpež, ktorú taktiež spáchal na chránenej osobe. Za tento skutok môže byť v prípade dokázania viny potrestaný odňatím slobody na jeden až päť rokov.