Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Polícia posilnila hliadky, aj cez vianočný víkend zvýšila dohľad

Ilustračné foto Foto: TASR

Polícia sa zameriava najmä na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholu pred a počas jazdy.

Banská Bystrica 24. decembra (TASR) – Polícia už pred Vianocami posilnila hliadky na celom území Banskobystrického kraja. Do opatrení na zníženie nehodovosti, a tým aj na ochranu životov, sú zapojení okrem dopravných aj poriadkoví a železniční policajti.

"Prax z predchádzajúcich rokov ukazuje, že aj po vianočných sviatkoch je zvýšená intenzita cestnej premávky, preto policajti budú dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky i na sklonku roka a začiatkom budúceho roka," informovala TASR banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

S pondelkom (26. 12.), kedy je Štefana, sa spájajú najmä rôzne zábavy. "Predpokladáme, že už cez víkend začnú oslavy a nasledujú prípravy na vítanie Nového roka. Policajti v tomto období zvýšia dohľad na cestách. Nezodpovední vodiči, ktorí si sadnú za volant pod vplyvom alkoholu, budú okrem nehody riskovať aj pokutu či väzenie," dodala Faltániová.

Polícia sa zameriava najmä na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholu pred a počas jazdy. V záujme každého vodiča je, aby jazdil bezpečne a tak, aby neohrozil a neobmedzil seba ani ostatných účastníkov cestnej premávky.