Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

V cele skončil drogový díler zo Zvolena

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

V jeho byte bola domová prehliadka, pri ktorej policajti našli striekačku s bielou kryštalickou látkou a štyri dózy s rastlinnou sušinou.

Zvolen 16. augusta (TASR) - Policajný vyšetrovateľ obvinil 38-ročného muža zo Zvolena zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

V  piatok 12. augusta v Banskej Bystrici kúpil od doposiaľ nezistenej osoby 3,79 gramu bielej kryštalickej látky, ktorú prevážal na aute do miesta bydliska za účelom jej predaja ďalším osobám. TASR dnes informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová s tým, že kriminálna polícia zo Zvolena mu to prekazila aj v spolupráci s hliadkou pohotovostnej motorizovanej jednotky. "Po tom, ako prišiel do miesta bydliska a vystúpil z vozidla, dal sa na útek, pričom odhodil biele vrecúško. Na výzvy polície, aby zostal stáť, nereagoval, preto policajti použili varovný výstrel do vzduchu a následne ho zadržali a obmedzili mu osobnú slobodu," uviedla.

Podľa jej ďalších slov na príkaz prokurátora bola v byte podozrivého vykonaná domová prehliadka, pri ktorej policajti našli striekačku s bielou kryštalickou látkou a štyri dózy s rastlinnou sušinou. V okolí bytového domu v kmeni stromu policajti našli v hygienickej vreckovke zbalené tri zatavené injekčné striekačky s bielou kryštalickou látkou. Zaistené látky boli zaslané na expertízne skúmanie a predbežná expertíza potvrdila, že kryštalická látka je pervitín. Zaistené množstvo (19,85 gramu) pervitínu zodpovedá 377 až 1508 bežným dávkam.

Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ obvineného umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Sudca okresného súdu v nedeľu 14. augusta vzal obvineného do väzby. V minulosti už bol za drogy aj odsúdený. Za tento zločin môže byť potrestaný odňatím slobody na tri až desať rokov.