Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Vychytená pôrodnica v Banskej Štiavnici asi končí, chcú ju presťahovať

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v Banskej Štiavnici Foto: TASR/Jozef Ďurník

Aktuálny stav zdravotníctva v banskoštiavnickej pôrodnici prerokujú mestskí poslanci v pondelok.

Banská Štiavnica 18. marca (TASR) - S jediným bodom v programe, a to informáciou o aktuálnom stave banskoštiavnického zdravotníctva sa v pondelok 21. marca stretnú na rokovaní mestského zastupiteľstva poslanci Banskej Štiavnice. Primátorka Nadežda Babiaková pre TASR potvrdila, že sa bude hovoriť o budúcnosti gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia miestnej nemocnice.

O zámere presťahovať oddelenie do Žiaru nad Hronom vedenie mesta podľa jej slov informoval dnes ráno primár gynekologicko–pôrodníckeho oddelenia. Oficiálnu informáciu o zrušení oddelenia však mesto podľa Babiakovej nemá. Zároveň uviedla, že listom požiadala zástupcov spoločnosti Svet zdravia, a. s., ktorá nemocnicu vlastní, o prehodnotenie zámeru presťahovania gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia z Banskej Štiavnice do Žiaru nad Hronom.

Ako mesto informuje na svojej internetovej stránke, na rokovanie MsZ je pozvaný tiež generálny riaditeľ spoločnosti Svet zdravia, prednosta Okresného úradu v Banskej Štiavnici, ako aj starostovia obcí banskoštiavnického okresu.

Po viac ako roku sa na internetovej stránke peticie.com objavila ďalšia petícia za zachovanie spomínaného oddelenia. Podľa jej znenia je jeho zrušenie naplánované od apríla tohto roka.

Spoločnosť Svet zdravia sa dnes k údajnému rušeniu oddelenia nevyjadrila. Podľa jej hovorcu Tomáša Kráľa tak spraví v pondelok po stretnutí s vedením mesta.