Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Poslanci zriadili komisiu pre spracovanie projektu plavárne vo Zvolene

Ilustračná snímka Foto: TASR - Henrich Mišovič

Obsahom by mal byť 25-metrový bazén s ôsmimi až desiatimi dráhami, k tomu relaxačný aj whirpool bazén, bazénik so šmýkačkami pre deti, tobogán, sauny, wellness a ďalšie relaxačné zázemie.

Zvolen 2. novembra (TASR) - Časť mestských poslancov vo Zvolene zriadila v týchto dňoch komisiu zloženú z odborníkov a poslancov mestského zastupiteľstva, ktorá má vypracovať návrh podmienok pre projekt riešenia mestskej plavárne. Jej cieľom je objektívne spracovať presné, aktuálne a relevantné východiská pre formulovanie podmienok na vypísanie verejnej obchodnej súťaže.

Ako sa píše v liste, ktorý poslanci zaslali primátorke Lenke Balkovičovej, zriadením komisie reagujú na jej slová na septembrovom zastupiteľstve, podľa ktorých poslancom nič nebráni v tom, aby takúto komisiu sami vytvorili.

"V zmysle vašej výzvy, na základe ktorej bola zodpovednosť za tento proces delegovaná na nás poslancov, sme konali a zriadili takúto špeciálnu odbornú komisiu zloženú z odborníkov v oblasti projektovania a rozpočtovania stavieb, energetiky, verejného obstarávania, ekonomiky a firiem zaoberajúcich sa bazénovými technológiami, ktorá sa kontinuálne flexibilne kreuje. O jej záveroch a výstupoch vás budeme včas informovať," uvádza sa v liste, pod ktorým je podpísaný predseda Komisie mládeže a športu pri MsZ Miroslav Slížik.

Ako pre TASR uviedol hovorca Mestského úradu vo Zvolene Martin Svatuška, vedenie mesta už na septembrové zastupiteľstvo pripravilo návrh zadávacích podmienok pre výstavbu novej plavárne. Ich obsahom mal byť 25-metrový bazén s ôsmimi až desiatimi plaveckými dráhami, k tomu relaxačný aj whirpool bazén, bazénik so šmýkačkami pre deti, tobogán, sauny, wellness a ďalšie relaxačné zázemie. "Väčšina poslancov však tento bod z rokovania stiahla s odôvodnením vypracovania vlastného návrhu," pripomenul Svatuška.

Podľa neho vedenie mesta na svojom návrhu pracovalo niekoľko mesiacov. Počas nich intenzívne diskutovalo s odborníkmi a tiež s predstaviteľmi jednotlivých samospráv, ktorí prevádzkujú plavárne. "Vypracovalo návrh, ktorý rešpektoval ekonomické možnosti mesta a snažil sa čo najviac vyjsť v ústrety plaveckej verejnosti. Mestské zastupiteľstvo ho však neprerokovalo. Ak však poslanci prídu s vlastným variantom, vedenie mesta je pripravené o ňom diskutovať," uzatvoril.