Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Pre slabé pokrytie mobilným signálom spisujú v Podhorí petíciu

Na snímke informačná tabuľa v Horákovej štepnici v obci Podhorie 13. novembra 2015. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Relatívne dobrý signál je v centre obce, na tzv. námestí.

Podhorie 14. novembra (TASR) – Pre slabé pokrytie mobilným signálom sa v obci Podhorie pri Banskej Štiavnici rozhodli spustiť petíciu. S podpísanými hárkami sa chce starostka Dana Lóžiová obrátiť nielen na mobilných operátorov, ale aj na ministerstvo dopravy.

Podľa starostky sa v poslednom období výrazne zhoršilo pokrytie aj v tých častiach obce, kde bol signál relatívne dobrý. "Takisto sa signál výrazne zhoršil u nás na obecnom úrade, tak jeden, ako aj druhý telefónny operátor," priblížila.

Slabé pokrytie im spôsobuje problémy v bežnej komunikácii, obáva sa však aj komplikácií v prípade nepredvídateľných situácií. Napríklad len v jednej časti obce žije 80 percent obyvateľov nad 65 rokov. Lóžiová sa obáva, že pre zlé pokrytie by mohli mať v prípade potreby problémy zavolať záchranku či hasičov.

Relatívne dobrý signál je podľa Lóžiovej v centre obce, na tzv. námestí. "Sú tu však také časti, kde prakticky nie je žiadny signál. Napríklad smerom na obec Močiar," dodala s tým, že poniektorí obyvatelia sa preto opäť vracajú k pevným linkám.

Obec má v súčasnosti 329 obyvateľov. "Sľubujem si od toho, že zhruba tých 200 – 250 podpisov vrátane priateľov, turistov a hostí, ktorí sem chodia, by sme mohli získať," podotkla Lóžiová. O podporu vo svojej požiadavke chce obec požiadať aj záchranárov či ďalšie inštitúcie. "Je to aj v ich záujme, aby to pokrytie tu bolo," dodala Lóžiová.