Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Predával pervitín: 25-ročnému mužovi teraz hrozí až 15 rokov väzenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - KR PZ Nitra

Muž si v roku 2017 zaobstarával na presne nezistenom mieste omamné a psychotropné látky, ktoré u seba neoprávnene prechovával a následne predával na rôznych miestach v Žarnovici a v okolí.

Žarnovica 2. mája (TASR) - Trest odňatia slobody na desať až 15 rokov hrozí 25-ročnému mužovi zo Žarnovice, ktorý predával pervitín. Polícia ho obvinila z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová informovala o tom, že muž si od presne nezisteného času v roku 2017 zaobstarával na presne nezistenom mieste omamné a psychotropné látky, ktoré u seba neoprávnene prechovával a následne predával na rôznych miestach v Žarnovici a v okolí viacerým osobám.

Expertíza potvrdila, že zaistená látka je pervitín. Vyšetrovateľ muža umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. "Za tento závažný zločin hrozí trest odňatia slobody na desať až 15 rokov," dodala Faltániová.