Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Primátor Banskej Bystrice J. Nosko pozýva na vianočný punč

Ján Nosko Foto: TASR

Výťažok z predaja punču pomôže občianskemu združeniu SPOĽACH (Skupina Príbuzných a Opatrovateľov Ľudí s Alzheimerovou Chorobou).

Banská Bystrica 17. decembra (TASR) - Tradičné podujatie Primátorský punč nevynechá tento rok ani novozvolený primátor Banskej Bystrice Ján Nosko. Všetkých Banskobystričanov naň pozýva vo štvrtok (18. 12.) o 16.00 h na Námestie SNP. Výťažok z predaja punču pomôže občianskemu združeniu SPOĽACH (Skupina Príbuzných a Opatrovateľov Ľudí s Alzheimerovou Chorobou), ktorého hlavným poslaním je zlepšovať kvalitu života ľudí s týmto ochorením.

"Adventný čas priam nabáda pomáhať tým, ktorí sú slabší alebo v dôsledku svojho ochorenia potrebujú pomoc svojho okolia. S myšlienkou podujatia Primátorský punč som sa preto stotožnil a rád by som túto tradíciu udržiaval aj počas môjho pôsobenia v primátorskom kresle. Všetkých preto pozývam, aby si so mnou prišli vychutnať vianočný punč a prispeli tak na dobrú vec," povedal primátor mesta pod Urpínom Nosko, ktorý do prevzatia funkcie pôsobil ako dlhoročný riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici.

Predvianočnú atmosféru podčiarkne v tento deň aj kultúrny program na Námestí SNP, kde o 16.00 h zahrá Ľudová hudba Jána Maka so spevákmi z Horehronia a Nádej zrodenia predvedie o 17.00 h divadlo Kvelb z Českých Budějovíc s 13 metrov vysokou bábkou anjela.