Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

V Rimavskej Sobote počas silvestrovskej noci ošetrili 13 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Išlo o deväť mužov a tri ženy vo veku od 20 do 35 rokov, ale aj jedno šesťročné dieťa.

Rimavská Sobota 1. januára (TASR) – Spolu 13 ľudí ošetrili zdravotníci počas silvestrovskej noci v rimavskosobotskej nemocnici Svet zdravia (SZ). TASR o tom informovala špecialistka pre externú a internú komunikáciu siete SZ Jana Fedáková, podľa ktorej išlo o deväť mužov a tri ženy vo veku od 20 do 35 rokov, ale aj jedno šesťročné dieťa.

"Išlo najmä o úrazy, ktoré vznikli po pádoch a tiež bitke. Dvoch pacientov nemocnica ošetrila pre bolesti brucha. Zranenia petardou sme nezaznamenali," konkretizovala Fedáková s tým, že všetky zranenia ošetrovali v pondelok (31.12.) v čase od 16.00 h do 7.00 h nasledujúceho dňa.

Podľa slov náčelníka rimavskosobotskej mestskej polície (MsP) Petra Berecza prebehli novoročné oslavy na Hlavnom námestí pokojne a nezaznamenali počas nich žiadny incident. "Štátni policajti nás však okolo 6.15 h privolali na pomoc na autobusovú stanicu, kde vykonávali dychovú skúšku u mladistvých, ktorí napadli jedného muža a spôsobili mu pri tom zranenie na hlave," ozrejmil Berecz.