Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

S lektormi z Británie sa cez prázdniny učilo angličtinu 60 žiakov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Kurz organizovala škola prostredníctvom Elac Education Trust z Veľkej Británie. Táto spoločnosť pracuje na báze dobrovoľnosti a charitatívnej činnosti.

Dobrá Niva 17. augusta (TASR) - Viac ako 60 chlapcov a dievčat od 11 do 17 rokov z okresov Zvolen a Krupina predstaví v piatok na záver desaťdňového intenzívneho kurzu angličtiny, ktorý zorganizovala Základná škola s Materskou školou Juraja Slávika Neresnického v Dobrej Nive, svoje projekty. O kurz bol napriek voľnu a prázdninám značný záujem a to aj preto, lebo lektormi boli šiesti učitelia anglickej jazykovej školy z Veľkej Británie.

Ako pre TASR uviedla riaditeľka školy Mária Slosiariková, kurz organizovala škola prostredníctvom Elac Education Trust z Veľkej Británie. "Táto spoločnosť pracuje na báze dobrovoľnosti a charitatívnej činnosti, vďaka ktorej bol žiakom kurz poskytovaný bezplatne, prípadne s minimálnymi nákladmi," uviedla. "Kurzy sú bežne realizované vo Veľkej Británii, spoločnosť si však každoročne vyberá jednu krajinu, do ktorej je ochotná poskytnúť svojich lektorov a uhradiť náklady spojené s ich prepravou," dodala.

Obsahom kurzu boli zážitkové aktivity v triedach, telocvični, areáli školy a blízkom okolí. Program a témy boli doplnené a upravené podľa záujmu a návrhov žiakov. Po predstavení vlastného projektu dostanú v piatok žiaci aj certifikáty.

Podľa riaditeľky na záverečnom hodnotení sa zúčastnia nielen lektori z ostrovov, ale do Dobrej Nivy prišla aj hlavná manažérka anglickej školy. "Lektori bývali v rodinách žiakov a okrem výučby mali pripravený aj pestrý voľnočasový program. Boli napríklad v Múzeu SNP v Banskej Bystrici, na Pustom hrade vo Zvolene či v Nízkych Tatrách," pripomenula.