Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

SME: Nie v našom meste. Bystričania broja proti Kotlebovi

Foto:

Nie v našom meste, reagujú banskobystrickí aktivisti na výsledky komunálnych volieb v samosprávnom kraji na zvolenie Mariana Kotlebu na župana a na prejavy netolerancie a xenofóbie v B. Bystrici.

Bratislava 9. mája (TASR) - "Bystričania broja proti Kotlebovi", zdôraznil autor v titulku článku na šiestej strane v denníku SME.

Nie v našom meste, reagujú banskobystrickí aktivisti na výsledky komunálnych volieb v samosprávnom kraji na zvolenie Mariana Kotlebu na župana a na prejavy netolerancie a xenofóbie v Banskej Bystrici. Centrum komunitného organizovania spojilo aj ďalšie mimovládne organizácie, iniciatívy a ľudí do novej platformy Nie v našom meste.

"Chceme spájať komunity, ktoré nemajú rovnaké názory a východiská vo všetkom, ale vedia sa zhodnúť na odmietnutí extrémizmu a neonacizmu", hovorí jeden zo zakladateľov platformy Rado Sloboda. Centrum sa inšpirovalo už takmer 20 rokov fungujúcimi platformami s rovnakým názvom v Spojených štátoch amerických, konkrétne v Západnej Virgínii a Montane. Podobné existujú v ďalších amerických mestách, ale aj v Rusku a Maďarsku.