Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Na Táloch sa dnes koná charitatívny golfový turnaj

Ilustračné foto Foto: TASR/AP Photo

Každoročne rastúci počet účastníkov turnaja umožňuje totiž poriadajúcim klubom poukázať na charitatívne projekty čoraz väčšie sumy peňazí.

Tále 7. septembra (TASR) - Na charitatívnu činnosť a podporu grantov Nadácie Zdravé Mesto Banská Bystrica a Spojenej internátnej škole v Nitre pre deti so stredným stupňom mentálneho postihnutia a deti postihnuté autizmom pôjde aj tento rok výťažok golfového turnaja, ktorý tradične usporadúva Rotary klub Banská Bystrica v spolupráci s Rotary klubom Nitra. V poradí už 8. Majstrovstvá Slovenska Rotary International v golfe sa konajú dnes na Táloch v Nízkych Tatrách.

Golfový turnaj sa stretáva s veľkým záujmom golfistov – rotariánov z dištriktu Slovenská a Česká republika, ale i z ďalších krajín a každý rok ich do krásneho prostredia na Táloch prichádza viac a viac. "Rekordná účasť takmer 80 golfistov z Rotary klubov z celého Slovenska a zahraničia a priateľov Rotary svedčí o rastúcej popularite turnaja s charitatívnym cieľom," konštatoval na margo vlaňajšieho ročníka riaditeľ súťaže Karol Fabian z Rotary klubu Banská Bystrica.

Každoročne rastúci počet účastníkov turnaja umožňuje totiž poriadajúcim klubom poukázať na charitatívne projekty čoraz väčšie sumy peňazí. Tak ešte intenzívnejšie napĺňajú poslanie Rotary – pomáhať tým, ktorí sú na pomoc druhých odkázaní.

Rotary International je celosvetová organizácia združujúca už od roku 1905 vedúce osobnosti z podnikateľských a odborných kruhov. Okolo 1,2 milióna mužov a žien sa v rámci Rotary organizuje v zhruba 34.000 kluboch, ktoré pôsobia prakticky vo všetkých krajinách sveta.