Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Dôchodca bez nohavíc, ale za to so zbraňou v ruke naháňal dievčatá

Ilustračné foto Foto: TASR/polícia

Dotyčný muž mal na sebe len košeľu a naháňal 12-ročné dievča, pričom sa jej vyhrážal zabitím.

Točnica 19. novembra (TASR) – Z prečinu nebezpečného vyhrážania a prečinu výtržníctva obvinil vyšetrovateľ v Lučenci 69-ročného muža z Točnice v Lučeneckom okrese. TASR o dôvodoch obvinení informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

„Dotyčný muž si v pondelok 16. novembra o 20.00 h v obci Točnica vedľa cesty vyzliekol spodnú časť oblečenia od pása dole a rozbehol sa za 12-ročným dievčaťom, pričom sa jej, ako aj ďalším dvom dievčatám, vyhrážal zabitím. Z obavy o svoj život a zdravie utiekla, pričom kričala o pomoc,“ načrtla Faltániová a dodala, že volanie počul 14-ročný chlapec, ktorý následne išiel naproti mužovi.

Muž mal v tom čase podľa jej slov na sebe oblečenú len košeľu a v ruke držal krátku strelnú zbraň. „Keď chlapca uvidel, otočil sa a odišiel, na čo zareagoval aj chlapec tým, že sa otočil chrbtom a odišiel opačným smerom. Po chvíli počul jeden výstrel zo zbrane,“ priblížila hovorkyňa s tým, že po prijatí oznámenia na polícii podozrivého dôchodcu vypátrali a zadržali.

„Po vykonaní procesných úkonov ho vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Zbraň bola zaistená a bude zaslaná na expertízne skúmanie,“ povedala Faltániová. Ako dodala, za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.