Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

V B. Bystrici už vykonávajú údržbu verejných športovísk i lavičiek

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Doteraz opravili a natreli 90 lavičiek a desať kusov sedení z areálov materských škôl, 28 lavičiek z Námestia SNP a ďalšie z Národnej ulice a Jelšového hájika na sídlisku Sásová.

Banská Bystrica 28. februára (TASR) - Mestská organizácia Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) v Banskej Bystrici, ktorá už skončila s údržbou bežkárskych tratí v okolí mesta, sa aktuálne s prichádzajúcou jarou a teplejším počasím sústreďuje na úpravu verejných športovísk i lavičiek.

"Hoci je ešte len február, teplé počasie nám umožňuje začať s niektorými prácami skôr ako zvyčajne. Počas minulého týždňa sme vymenili poškodené ochranné siete na ihrisku s umelou trávou v Rakytovciach a osadili nové na ihrisku na Kalinčiakovej ulici. Vymenili sme tiež poškodené siete na futbalových bránkach na Severnej ulici," informoval ZAaRES na sociálnej sieti s tým, že údržba športovísk bude pokračovať aj počas marca. Uvíta, ak sa obyvatelia obrátia na nich s podnetom na prípadné nedostatky, ktoré evidujú vo svojom okolí.

Koniec zimy ZAaRES využíva i na údržbu lavičiek v meste alebo v materských školách. "V priebehu januára a februára sme zvážali lavičky z Námestia SNP a Národnej ulice či z areálov škôlok, aby sme dočasne uvoľnené priestory v skleníkoch využili na výmenu lát a obnovu náterov. Momentálne vykonávame údržbu prenosných lavičiek, ktoré sú zväčša umiestnené na autobusových zastávkach," doplnil v stredu ZAaRES.

Doteraz opravili a natreli 90 lavičiek a desať kusov sedení z areálov materských škôl, 28 lavičiek z Námestia SNP a ďalšie z Národnej ulice a Jelšového hájika na sídlisku Sásová. Pracovníci zároveň začali s kompletnou údržbou 73 lavičiek na Triede SNP, na ktorých počas marca vymenia všetky laty.