Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

V Dome kultúry v Hnúšti otvoria materské centrum

Ilustračné foto Foto: TASR/Ján Siman

Iniciátorkou tejto myšlienky je jeho riaditeľka Diana Vojenčiaková, ktorá absenciu podobného zariadenia v meste zažila na vlastnej koži.

Hnúšťa 4. apríla (TASR) – Materské centrum, umožňujúce matkám z mesta a okolia realizovať s deťmi rôzne vzdelávacie, zábavné a voľnočasové aktivity, je aktuálnou novinkou, ktorú v priebehu apríla plánuje otvoriť Mestské kultúrne stredisko (MsKS) v Hnúšti, okres Rimavská Sobota. Iniciátorkou tejto myšlienky je jeho riaditeľka Diana Vojenčiaková, ktorá absenciu podobného zariadenia v meste zažila na vlastnej koži.

„Keď som ja sama bola na materskej, tak som niečo podobné veľmi chcela v Hnúšti založiť. Všade mi však zatvárali dvere pred nosom s tým, že nemajú priestory. Keď som sa stala riaditeľkou MsKS, zistila som, že vhodné priestory máme aj priamo v Dome kultúry,“ načrtla Vojenčiaková s tým, že priestory sú aj vykurované, pretože tam nacvičujú miestne hudobné skupiny.

Jednu z týchto miestností sa preto podľa jej slov rozhodli zrekonštruovať a následne bude slúžiť pre potreby materského klubu. „Budú ho mať na starosti dve miestne mamičky, Natália Vargová a Lucia Murinčeková. Spolu založili občianske združenie a samé budú vytvárať aj program,“ priblížila riaditeľka. Zameraný bude napríklad na zdokonaľovanie detí v angličtine, prípravu rôznych zdravých jedál alebo rozličné tvorivé dielne.

Pred samotným zriadením materského centra si riaditeľka zisťovala potenciálny dopyt po takomto zariadení pomocou sociálnej siete. „Záujem bol obrovský. Ozvalo sa mi veľmi veľa mamičiek, že konečne sa v meste nad niečím podobným uvažuje. Aj preto som sa rozhodla tento zámer realizovať,“ zakončila.