Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

V Nových Honoch bude protest za rýchle vybudovanie cesty R2

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Štefan Puškáš

Protestujúci sa zídu v Nových Honoch pri hlavnom cestnom ťahu I/50, ktorý obec pretína na dve časti.

Nové Hony 11. augusta (TASR) – Urýchlené vybudovanie rýchlostnej komunikácie R2 v plnom profile z Kriváňa do Košíc je hlavnou požiadavkou protestného zhromaždenia, ktoré sa bude konať vo štvrtok 13. augusta o 15.00 h v obci Nové Hony v Lučeneckom okrese. Protestnú akciu organizuje poslanec Národnej rady SR Zsolt Simon (Most-Híd) spoločne so starostami z okolia tejto obce.

Protestujúci sa zídu v Nových Honoch pri hlavnom cestnom ťahu I/50, ktorý obec pretína na dve časti. "Súčasťou protestu bude aj pochod z jednej časti obce do druhej cez priechod pre chodcov cez hlavnú cestu. Pravdepodobne sa cez tento priechod aj vrátime naspäť," priblížil Simon.

Požiadavky podľa jeho vyjadrenia zostávajú rovnaké ako v prípade predchádzajúcich protestov v Bátke a Plešivci. "Je to predovšetkým urýchlená výstavba cesty R2 v plnom profile a zaradenie tohto regiónu medzi priority vlády," zdôraznil poslanec. Dodal, že bez rýchlostnej komunikácie nebudú v regióne vytvorené pracovné miesta a nebude stúpať ani životná úroveň jeho obyvateľov.

Ako uviedol, na tomto protestnom zhromaždení očakáva účasť okolo 300 ľudí a vystúpi na ňom aj primátor Fiľakova Attila Agócs. "Účasť prisľúbili aj starostovia z Husinej, Dolných Zahorian, Buzitky, Šávoľa, Prše, Mýtnej či Pincinej," vymenoval Simon.