Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

V okrese Rimavská Sobota opravia viacero ciest II. a III. triedy

Ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Oprava sa bude realizovať z prostriedkov Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK).

Rimavská Sobota 17. augusta (TASR) – Viacero úsekov ciest II. a III. triedy opravia v najbližšom období na severe i juhu okresu Rimavská Sobota z prostriedkov Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK). Na poslednom zasadnutí rimavskosobotských mestských poslancov o tom informoval primátor Rimavskej Soboty a poslanec BBSK Jozef Šimko.

Asfaltované budú časti ciest medzi obcami Jesenské – Širkovce, Belín – Pavlovce, Rimavská Sobota – Teplý Vrch a od Hrachova smerom k okresu Poltár,“ spresnil Šimko. Opravy sa podľa jeho slov dočká aj cesta na Polom, ktorý je miestnou časťou Hnúšte a Školská ulica v Rimavskej Sobote, kde by mal byť vybudovaný aj nový kruhový objazd na Malohontskej ulici. Obnovená by mala byť aj časť vozovky pri obci Neporadza.

Podľa Šimka bolo v rámci aktuálneho asfaltovania z rezervy BBSK pre celý kraj vyčlenených 6,8 milióna eur. „My, poslanci za Rimavskosobotský okres, sme z tejto čiastky získali pre náš región sumu 1,4 milióna eur,“ doplnil s tým, že rekonštrukčné práce by sa mali začať v septembri.

Na zlý stav miestnych komunikácií sa v minulosti okrem iných sťažovali starostovia mikroregiónu Teplý Vrch. Rozbité cesty podľa nich negatívne ovplyvňujú záujem o bývanie v ich obciach i turizmus v kraji, napríklad návštevnosť vodnej nádrže Teplý Vrch, pamätnej fary Pavla Dobšinského v Drienčanoch či neďalekého Drienčanského krasu.

Je to lepšie ako nič, ale až taká pozitívna správa to nie je, keďže cesta bude opravená len čiastočne,“ uviedla na margo pripravovaného asfaltovania starostka obce Teplý Vrch Jana Janšová, podľa ktorej by bola potrebná súvislá obnova celej cesty medzi jej obcou a okresným mestom. „Dúfam však, že aspoň najkritickejšie úseky budú opravené. Úplne tomu ale uverím až vtedy, keď sa práce reálne začnú,“ dodala.