Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V Žiari vyhral Antal s náskokom viac ako 3800 hlasov

Peter Antal Foto: www.peterantal.sk

Za najväčšieho protikandidáta Petra Antala bol považovaný Miroslav Grznár (Sieť), ktorý vo voľbách získal 411 hlasov

Žiar nad Hronom 16. novembra (TASR) - S rozdielom viac ako 3800 hlasov vyhral voľby v Žiari nad Hronom súčasný primátor Peter Antal (NEKA). Prekvapenie nad výsledkom netají ani samotný primátor. "Veľmi sa teším z volebného výsledku, prekvapili ma percentá, ktoré som získal a nečakal som určite taký vysoký výsledok," skonštatoval pre TASR. Za najväčšieho protikandidáta Antala bol považovaný Miroslav Grznár (Sieť), ktorý vo voľbách získal 411 hlasov. Tretí kandidát na post primátora, Radovan Jakúbek (ĽSNS), získal 199 hlasov.

Na druhej strane Antal priznal sklamanie z nízkej volebnej účasti. Tá bola podľa oficiálnych výsledkov zverejnených Štatistickým úradom SR v Žiar nad Hronom na úrovni 31,33 percenta.

V prvom volebnom obvode si Žiarčania zvolili za poslancov Moniku Balážovú (SDKÚ-DS), Veroniku Balážovú (NEKA), Dušana Bosáka (SNS), Ladislava Kukolíka (NEKA) a Branislava Šťastného (NEKA). Druhý volebný obvod budú zastupovať Peter Dubeň (NEKA), Monika Kopčová (NEKA), Norbert Nagy (NEKA), Stela Šeševičková (Smer-SD) a Jozef Tomčáni (Smer-SD). V treťom volebnom obvode prešli do zastupiteľstva Mária Biesová (SDKÚ-DS), Gabriela Hajdoniová (Smer-SD), Soňa Lukyová (SDS), Rastislav Uhrovič (NEKA) a Emil Vozár (Smer-SD). Vo štvrtom volebnom obvode zvíťazil Milan Gocník (NEKA), na druhom mieste skončila Stella Víťazková (NEKA). Piaty volebný obvod budú zastupovať Anna Líšková (Smer-SD) a Michal Žurav (SNS).

"Myslím, že spolupráca medzi mnou a zastupiteľstvom bude dobrá. Tých ľudí v podstate poznám všetkých," podotkol na margo zloženia nového mestského zastupiteľstva Antal s tým, že sa teší aj z nových poslancov, ktorí budú pre mesto prínosom.

"Do volieb som išiel s víziou dobrého mesta pre obyvateľov, čo som definoval aj v 23 bodoch môjho programu čo chcem v meste zmeniť a zlepšiť," skonštatoval primátor. Z predvolebných stretnutí s obyvateľmi však podľa jeho slov zarezonovali najmä problematika chodníkov a zimného štadióna v meste. "To budú určite jedny z mojich priorít," dodal.