Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Vodič kamióna, ktorý usmrtil 60-ročného chodca, po nehode nafúkal

Foto z miesta nehody. Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica

Pri dychovej skúške mu namerali 0,48 promile.

Vidiná 31. januára (TASR) - Rumunský vodič kamióna, ktorý v stredu (30.1.) na ceste I/16 v katastri obce Vidiná (okres Lučenec) zrazil mimo priechodu pre chodcov 60-ročného muža, po nehode nafúkal. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová vo štvrtok informovala, že vodičovi pri dychovej skúške namerali 0,48 promile.

"Muž prechádzal cez cestu mimo priechodu pre chodcov bez ohľadu na vzdialenosť a rýchlosť jazdy prichádzajúcej jazdnej súpravy zloženej z ťahača Iveco s návesom," priblížila Faltániová s tým, že 50-ročný vodič kamióna vzhľadom na krátku vzdialenosť a náhly vstup chodca z pravej strany cesty už zrážke nedokázal zabrániť. "Chodec pri nehode utrpel zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol," podotkla hovorkyňa.

Požitie alkoholických nápojov u nebohého chodca bude zisťované pri nariadenej súdnej pitve. "Miera zavinenia a príčina dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. Na mieste bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenie," dodala Faltániová.