Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Vo Fiľakove bude čitateľská beseda so spisovateľkou Janou Pronskou

Na ilustračnej snímke výhľad na mesto Fiľakovo z Fiľakovského hradu. Foto: TASR - Ján Siman

Jana Pronská napísala množstvo rozprávok, básní, poviedok a románov. Najdlhšie a najintenzívnejšie sa však venuje historickej romanci.

Fiľakovo 19. septembra (TASR) – Čitateľská beseda s autorkou historických ženských románov Janou Pronskou, ktorá sa uskutoční v piatok 22. septembra o 17.00 h v priestoroch Mestskej knižnice vo Fiľakove, je jedným z podujatí, ktorými sa táto inštitúcia zapája do Dní európskeho kultúrneho dedičstva. TASR o tom informovala riaditeľka Hradného múzea Fiľakovo Viktória Tittonová, pod ktoré knižnica organizačne patrí.

„Pisateľka, ktorá sa v minuloročnej prestížnej ankete Panta Rhei Awards umiestnila v kategórii spisovateľka roka na treťom mieste, predstaví niekoľko románov zo svojej tvorby,“ priblížila obsah besedy riaditeľka.

Pronská sa podľa jej slov písaniu venuje už od detstva. „Napísala množstvo rozprávok, básní, poviedok a románov. Najdlhšie a najintenzívnejšie sa však venuje historickej romanci. S obľubou vyhľadáva staré legendy a informácie o dávno zabudnutých zrúcaninách, ktoré následne spracúva do pútavých a dobrodružných príbehov,“ dodala Tittonová.