Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Banskobystrický kraj

Na týchto cestách budú striehnuť na vodičov policajti

Ilustračné foto. Foto: TASR

Polícia zároveň opätovne vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky na dôsledné dodržiavanie ustanovení zákona o cestnej premávke.

Bratislava 26. januára (TASR) - Pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, viesť jej účastníkov k disciplinovanosti, ako aj znížiť počet dopravných nehôd s následkom na živote a zdraví. To je cieľ dnešnej osobitnej kontroly, ktorú na území Bratislavského samosprávneho kraja vykonajú policajti.

"V čase od 07.00 do 13.00 h sa zamerajú na dokumentovanie správnych deliktov držiteľov vozidla, ktorých porušenie dokumentujeme a riešime s využitím inštitútu objektívnej zodpovednosti. V rámci kontroly policajti nemusia vodičov pri porušení zákona o cestnej premávke zastaviť a vyriešiť priamo na mieste, ale rozhodnutie o uložení pokuty za spáchaný správny delikt zašlú držiteľovi vozidla poštou," informovala Lucia Mihalíková z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Vo vykonávaní častých osobitných kontrol s cieľom pozitívne ovplyvniť dopravno-bezpečnostnú situáciu na území Bratislavského kraja bude polícia aj naďalej pokračovať. Polícia zároveň opätovne vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky na dôsledné dodržiavanie ustanovení zákona o cestnej premávke.