Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Vo Zvolene budúci týždeň otvoria vynovenú Starú radnicu

Ilustračné foto, Zvolen Foto: TASR - Michal Svítok

Rekonštrukcia v hodnote 567.000 eur, obsiahla kompletnú rekonštrukciu strechy, obnovenie fasády s novými omietkami, balkóna či schodiska.

Zvolen 7. januára (TASR) - Zvolenská Stará radnica, ktorá prešla vlani komplexnou rekonštrukciou, opäť otvorí občanom svoje brány 13. januára 2015. Informačné centrum mesta a oddelenie kultúry a športových aktivít Mestského úradu vo Zvolene sa tak v januári vrátia na svoje pôvodné miesto z dočasných priestorov v dome služieb. Pre TASR to uviedla referentka pre styk s médiami na Mestskom úrade vo Zvolene Eva Ježovičová.

Rekonštrukcia, na ktorú Zvolen získal nenávratný finančný príspevok z eurofondov v hodnote 567.000 eur, obsiahla kompletnú rekonštrukciu strechy, obnovenie fasády s novými omietkami, balkóna či schodiska. Kultúrnym a spoločenským podujatiam by malo prospieť nové zasúvacie hľadisko, komfort divákov zlepší nová klimatizácia a vzduchotechnika. Pohľad občanov potešia tiež vynovené prvky interiéru ako kované stropné lampy, balkón a ďalšie detaily. Samotný ráz historickej budovy bol pri tom zachovaný.