Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Banskobystrický kraj

Volebnú miestnosť otvorili aj na rómskom sídlisku v Rimavskej Sobote

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Podľa členov okrskovej volebnej komisie, ktorí sa na voľbách na Dúžavskej ceste zúčastňujú pravidelne, býva práve o komunálne voľby na tomto sídlisku najväčší záujem.

Rimavská Sobota 10. novembra (TASR) – Na druhom najväčšom rómskom sídlisku na Slovensku, Dúžavskej ceste v Rimavskej Sobote, otvorili volenú miestnosť načas a voľby sa začali bez problémov. TASR o tom informovala predsedníčka okrskovej volebnej komisie Aneta Vargicová, podľa ktorej pri otvorení miestnosti nečakal žiadny volič.

"Do 7.45 h sme mali iba jediného voliča, ktorý práve odišiel. Voľby zatiaľ prebiehajú pokojne a k dispozícii máme všetko potrebné," uviedla Vargicová.



Podľa členov okrskovej volebnej komisie, ktorí sa na voľbách na Dúžavskej ceste zúčastňujú pravidelne, býva práve o komunálne voľby na tomto sídlisku najväčší záujem. Voliči sa podľa nich zaujímajú aj o voľby do vyšších územných celkov, tam sa ale účasť odvíja od toho, či sa o posty krajských poslancov uchádzajú známi kandidáti.

Dúžavská cesta tvorí jeden volebný okrsok a pre aktuálne voľby je v ňom zapísaných 637 oprávnených voličov. Celkovo na sídlisku žije vyše tisíc Rómov, ktorých materinským jazykom je prevažne maďarčina.