Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Voľný Sviatok práce strávilo päť vodičov v policajnej cele, nafúkali

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Rekordmanom je 43-ročný vodič z Ľuboreče v okrese Lučenec na vozidle Škoda Favorit, ktorého zastavila policajná hliadka a v dychu mu namerala 3,23 promile alkoholu.

Banská Bystrica 2. mája (TASR) – Policajti v Banskobystrickom kraji v stredu (1. 5.) zastavili päť vodičov áut, ktorí nafúkali viac ako jedno promile a obvinili ich z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Všetci boli umiestnení do policajnej cely a bol spracovaný podnet na ukončenie veci v super rýchlom konaní. TASR o tom vo štvrtok informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

"Rekordmanom" je 43-ročný vodič z Ľuboreče v okrese Lučenec na vozidle Škoda Favorit, ktorého zastavila policajná hliadka a v dychu mu namerala 3,23 promile alkoholu. Nad tri promile nafúkal aj 60-ročný vodič na vozidle Kia Ceed, ktorého policajti odstavili na Zelenej ulici v Banskej Bystrici.

Ako uviedla Faltániová, 25-ročný vodič z Dunajskej Stredy na vozidle Renualt Megane nabúral v Banskej Štiavnici do zaparkovaného auta. Po nehode chcel ujsť, ale policajti mu v tom zabránili. V dychu mu namerali cez dve promile alkoholu.

Len o čosi menej nafúkal aj 29-ročný vodič z Brezna, ktorého polícia zastavila na Ulici Družby v Banskej Bystrici a tiež 27-ročný vodič z Višňového, ktorého kontrolovali v smere od obce Gemerská Ves na Skerešovo v Revúckom okrese.