Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

V Banskobystrickom kraji zasahovali leteckí záchranári už dvakrát

Ilustračné foto Foto: TASR/Vladimír Benko

Vrtuľník letel na pomoc žene, ktorá zišla autom z cesty v Rykynčiciach. Pomáhal aj mužovi v Horných Hámaroch, ktorého poštípal roj ôs.

Rykynčice 19. augusta (TASR) - Leteckí záchranári z Banskej Bystrice pomáhali vo štvrtok (18.8.) v podvečerných hodinách pri dopranej nehode v obci Rykynčice v okrese Krupina. Šesťdesiatdvaročná vodička osobného auta tam skončila so svojím autom mimo vozovky. "Po náraze utrpela zlomeninu dolnej končatiny i povrchové odreniny," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.



Posádka s vrtuľníkom pristála na obecnom futbalovom ihrisku, kde pacientku prevzala od pozemných záchranárov. "Lekár leteckých záchranárov jej poskytol ďalšie neodkladné ošetrenie a po preložení na palubu vrtuľníka zranenú ženu v stabilizovanom stave, pri vedomí letecky transportovali na centrálny príjem Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici," dodala Hopjaková.

Okrem toho leteckí záchranári z Banskej Bystrice prišli vo štvrtok (18.8.) popoludní v obci Horné Hámre v okrese Žarnovica k 50-ročnému mužovi, ktorého poštípal roj ôs. Hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková informovala, že sa mu ťažšie dýchalo.

"Lekára leteckých záchranárov spustili k zranenému mužovi pomocou lanovej techniky. Po ošetrení, podaní potrebnej liečby pacienta z miesta evakuovali a počas medzipristátia na miestnom futbalovom ihrisku preložili na palubu vrtuľníka," dodala s tým, že muža v stabilizovanom stave previezli do nemocnice v Žiari nad Hronom.