Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Vyšetrujú požiar v Rimavskej Sobote, ktorý spôsobil stotisícové škody

Ilustračná snímka. Foto: HaZZ/Facebook

Požiar sa postupne rozšíril na administratívnu budovu, spojenú so skladovými a výrobnými priestormi, v ktorej sa nachádzali kancelárie so zariadením a skladové zásoby tabaku, tabakových výrobkov.

Rimavská Sobota 2. mája (TASR) – Vyšetrovateľ v Rimavskej Sobote začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia, ktorý sa týka stredajšieho (1. 5.) požiaru v Rimavskej Sobote. TASR o ňom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

„V popoludňajších hodinách v areáli spoločnosti na Tomašovskej ulici za doposiaľ nezistených okolností došlo k požiaru, ktorý sa postupne rozšíril na prístrešok, pod ktorým sa nachádzali dve motorové vozidlá,“ priblížila Faltániová.

Dodala, že požiar sa postupne rozšíril tiež na administratívnu budovu, spojenú so skladovými a výrobnými priestormi, v ktorej sa nachádzali kancelárie so zariadením a skladové zásoby tabaku, tabakových výrobkov i strojov na balenie cigár a cigariet.

„Požiar sa odtiaľ rozšíril aj na strechu vedľa stojaceho rodinného domu. Škoda, ktorá pri požiari vznikla, je predbežne odhadnutá na viac ako 800.000 eur,“ konkretizovala hovorkyňa s tým, že vyšetrovanie prípadu stále pokračuje.