Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Banskobystrický kraj

Záchranári žiarskych školákov učili poskytnúť prvú pomoc

Ilustračná fotografia. Foto: TASR/AP

Podujatie pre Základnú školu na Ul. M. R. Štefánika v Žiari nad Hronom bolo pod záštitou neziskovej organizácie Falck a jej projektu SOFUS.



Žiar nad Hronom 6. mája (TASR) - Žiakov Základnej školy na Ul. M. R. Štefánika v Žiari nad Hronom dnes záchranári učili, ako poskytnúť prvú pomoc. Prostredníctvom rozprávky a zážitkovou formou ich základy poskytovania prvej pomoci učili profesionálni záchranári.

Podujatie sa konalo pod záštitou neziskovej organizácie Falck a jej projektu SOFUS. Ten sa realizuje na vybraných školách pri príležitosti 10. výročia pôsobenia spoločnosti Falck na Slovensku. Zážitkový kurz je určený pre predškolákov a žiakov prvého stupňa základných škôl. Počas neho sa naučia, ako napríklad oživiť zraneného, ošetriť odreniny, zastaviť krvácanie či ako správne privolať odbornú pomoc.

"Zachrániť ľudský život vie aj dieťa. V krízových situáciách sa dokáže chovať veľmi dospelo a pomôcť svojim najbližším pri úraze či vážnom zranení. Preto je vzdelávanie detí našou prioritou," priblížila výkonná riaditeľka neziskovej organizácie Falck Jana Mračnová.

O pozitívach takejto akcie hovorí aj vedúca Školského úradu v Žiari nad Hronom Adriana Giláňová. „Zážitkový kurz vnímame ako výbornú príležitosť, pri ktorej sa už malé deti môžu naučiť, ako postupovať, ak by sa náhodou ocitli v krízovej situácii. To, že ho organizujú profesionálni záchranári, má pre nás pridanú hodnotu,“ dodala.