Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Zápisy najmenších Banskobystričanov do MŠ budú od 25. do 28. apríla

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Rodičia musia na zápis doniesť vyplnenú a podpísanú žiadosť o prijatie dieťaťa, jeho rodný list a občiansky preukaz zákonného zástupcu.


Banská Bystrica 16. apríla (TASR) – V meste pod Urpínom sa blížia zápisy najmenších Banskobystričanov do materských škôl (MŠ). Ako tvrdí samospráva, jej záujmom je umiestniť do škôlok čo najväčší počet detí predškolského veku. Zápisy do vybraných MŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta budú od 25. do 28. apríla v čase od 8.00 do 12.00 h a od 13.00 h do 17.00 h.

"Ak dieťa nebude prijaté do vybranej MŠ, riaditeľka ponúkne rodičom možnosť umiestnenia dieťaťa v inej škôlke, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta," uviedla hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová.

Ako tiež pripomenula, rodičia musia na zápis doniesť vyplnenú a podpísanú žiadosť o prijatie dieťaťa, jeho rodný list a občiansky preukaz zákonného zástupcu. Žiadosť spolu s povinnou prílohou – potvrdením všeobecného lekára pre deti a dorast o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa, si rodičia môžu vyzdvihnúť v Klientskom centre magistrátu. Tlačivo je dostupné aj na webovej stránke mesta www.banskabystrica.sk.