Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Zmeny v železničnom cestovnom poriadku v Banskobystrickom kraji

Ilustračné foto Foto: Tablet.TV

Na väčšine trás budú môcť cestujúci cestovať s pravidelným prestupom maximálne do 30 minút.


Od 14. decembra so zmenou železničného cestovného poriadku bude v Banskobystrickom kraji jazdiť 75 diaľkových a 247 prímestských vlakov. Na väčšine trás budú môcť cestujúci cestovať s pravidelným prestupom maximálne do 30 minút.

Od nového grafikonu pribudne v kraji 8 osobných vlakov, 7 regionálnych expresov a 8 rýchlikov a zrýchlených vlakov.

Na trati 160 zo Zvolena do Fiľakova pôjdu osobné vlaky v rannej špičke v hodinovom intervale, mimo nej v dvojhodinovom takte. Ranné vlaky z Fiľakova do Zvolena pôjdu každú polhodinu s prípojmi na Banskú Bystricu. Rýchliky Zvolen- Košice pôjdu každé 4 hodiny. V nedeľu popoludní smerom do Košíc každé dve hodiny.

Na trati 162 Lučenec- Utekáč pôjdu vlaky v rannej a popoludňajšej špičke v hodinovom intervale a mimo špičky v dvojhodinovom takte. Pribudol jeden vlak pre študentov.

Na trati 170 Zvolen- Banská Bystrica- Vrútky- Žilina pribudlo 6 vlakov. V oboch smeroch pôjdu v špičke v polhodinových intervaloch. Medzi Zvolenom a Žilinou pôjde spolu 18 zrýchlených a expresných vlakov. Je to nárast v diaľkovej doprave o 24 percent vlakokilometrov.

Na linke 172 z Banskej Bystrice do Margecian končí rýchlik Horehronec a nahradia ho dva nové regionálne expresy. Cestovné poriadky nových vlakov sú upravené tak, aby podporili turizmus v Slovenskom raji. Vo vlakoch sú zaradené vozne na prepravu bicyklov.

Na trati 174 medzi Tisovcom a Rimavskou Sobotou je ráno hodinový interval odchodov v oboch smeroch. Mimo špičky je to dvoj až trojhodinová taktová doprava. Nový vlak z Rimavskej Soboty vytvoril popoludňajšiu hodinovú špičku.

Na trati 150 zo Zvolena do Bratislavy sa zmenili časy viacerých osobných vlakov. Rýchliky pôjdu počas dňa v dvojhodinovom takte.

Na trati 154 Banská Štiavnica- Hronská Dúbrava/Zvolen zostávajú 4 vlaky každým smerom denne. Zlepšili sa prestupy vo Zvolene.

Na trati 171 zo Zvolena do Hornej Štubne zostáva 5 vlakov každým smerom denne.