Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Zo Sliača sa bude tento rok lietať na dovolenky aj na Krétu

Ilustračné foto Foto: TASR/Dušan Hein

Cestujúci môžu tento rok využiť ponuku letov do prímorských destinácií - Antalye v Turecku, Burgasu v Bulharsku, Heraklionu v Grécku a Hurghady v Egypte. Aktuálne o tom informuje webová stránka letiska.

Sliač 14. apríla (TASR) - Letisko Sliač je pripravené na začatie letnej charterovej sezóny, ktorá začne začiatkom júna 2016. Cestujúci môžu tento rok využiť ponuku letov do prímorských destinácií - Antalye v Turecku, Burgasu v Bulharsku, Heraklionu v Grécku (Kréta) a Hurghady v Egypte. Aktuálne o tom informuje webová stránka letiska.

Dovolenkárov budú prepravovať spoločnosti Corendon Airlines, Bulgarian Air Charter, Travel Service, Fly Egypt.

Letisko Sliač prepravilo vlani, od 2. mája do 29. septembra v 112 charterových letoch celkom 32.862 cestujúcich. V porovnaní s rokom 2014 vzrástol počet charterových letov o 58 % a počet prepravených cestujúcich o 53 %. Najviac sa lietalo do tureckej Antalye s 18.606 cestujúcimi.

Predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ letiska Marián Bubelíny zhodnotil vlaňajšiu letnú charterovú sezónu veľmi pozitívne, čo dokazuje aj percentuálny nárast charterových letov a počet cestujúcich. "Ľudia si už zvykli lietať na dovolenku, ako to sami nazývajú z 'rodinného letiska' a nás teší priazeň všetkých našich klientov," uviedol.