Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Železnice opravujú trate na viacerých úsekoch

Ilustračné foto Foto: TASR

Práce si vyžiadajú aj obmedzenia pre cestujúcich.


Zvolen 3. novembra (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) pre opravy v úsekoch železničných tratí Utekáč – Kokava nad Rimavicou a Levice – Kalná nad Hronom nahradia v dňoch 3. a 4. novembra niektoré spoje autobusovou dopravou.

Práce na úseku Utekáč – Kokava nad Rimavicou budú realizované v dňoch 3. a 4. novembra v čase od 08.20 do 13.40 h za účelom opravy geometrickej polohy koľaje a úpravy koľajového lôžka do profilu. Odrieknuté a nahradené autobusovou dopravou budú preto vlaky č. 6605, 6610, 6607 a 6612. Práce na tomto úseku budú vykonávať zamestnanci ŽSR.

Práce v úseku Levice – Kalná nad Hronom budú vykonané 4. novembra v čase od 07.55 do 11.35 h za účelom opravy geometrickej polohy koľaje a úpravy koľajového lôžka do profilu a odstraňovanie defektoskopických porúch. Odrieknuté a nahradené autobusovou dopravou budú vlaky č. 5725, 830, 811, 810, 5730. Práce budú vykonávať zamestnanci ŽSR a firma ZDRUŽENIE ÚDRŽBA v rámci kontraktu. Zváračské práce bude vykonávať firma TSS Grade, taktiež v rámci kontraktu.

V čase opráv budú medzi Levicami a Kalnou nad Hronom na troch priecestiach (SP 0730, SP 0731 a SP 0732) vypnuté priecestné zabezpečovacie zariadenia a nahradené dohľadom zo strany ŽSR.

ŽSR prosia cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku rekonštrukčných prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu v železničných staniciach.

TASR informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

ŽSR opravia priecestie v úseku Húl - Úľany nad Žitavou

Úľany nad Žitavou/Húl 3. novembra (TASR) - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) upozorňujú na výluku, ktorá sa uskutoční v dňoch 5. a 6. novembra v úseku Húl – Úľany nad Žitavou v okrese Nové Zámky, informovala Pavliková. Počas výluky vykonajú práce spojené s rozobratím konštrukcie železničného priecestia. Ide o vybúranie asfaltovej výplne a nábehov pozemnej komunikácie.

"Následne zamestnanci železníc vymenia koľajový rošt a štrkové lôžko, upravia geometrickú polohu koľají, profil štrkového lôžka a výkop. Potom osadia drenážnu rúru na odvodnenie priecestia. Novú konštrukciu STRAIL namontujú v priebehu budúceho týždňa, nakoľko výluky pokračujú aj v dňoch 9. až 11. novembra," vysvetlila.

Pavliková dodala, že v úseku Podhájska – Úľany nad Žitavou odrieknuté vlaky nahradí autobusová doprava. ŽSR žiadajú cestujúcu verejnosť o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku udržiavacích opravných prác. Zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hláseniach staničného rozhlasu na železničných staniciach.