Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Ľadová plocha vo Zvolene zažila hneď po otvorení nápor

Zvolenčania a návštevníci mesta môžu od tohto víkendu využívať mobilnú verejnú ľadovú plochu. Vo Zvolene 13. decembra 2014. Foto: TASR/Jozef Poliak

Verejné korčuľovanie je pre deti a dospelých zadarmo.

Zvolen 13. decembra (TASR) - Zvolenčania a návštevníci mesta môžu od tohto víkendu využívať mobilnú verejnú ľadovú plochu. Verejné korčuľovanie je pre deti a dospelých zadarmo, a to denne od 9.00 do 17.00 h. Športové kolektívy si môžu mobilnú ľadovú plochu prenajať. Cena za prenájom pre kolektívy je stanovená na 30 eur za hodinu. Informuje webstránka mesta.

Mobilnú ľadovú plochu nainštalovalo mesto na námestie prvý raz v roku 2002. Pre obnovu námestia ju v roku 2008 na štyri roky presunuli do areálu Základnej školy na Hrnčiarskej ulici. Do centra sa opäť vrátila predvlani. Klzisko by malo zostať na námestí do konca februára. Všetko bude ale závisieť od počasia.

Náklady na asi trojmesačnú prevádzku ľadovej plochy predstavujú zhruba 33.000 eur. Asi dve tretiny nákladov uhrádza samospráva. Vlani na necelú tretinu prispeli sponzori. Zvyšok sa vyzbiera od kolektívov.