Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Zvolenskí poslanci zamietli výhrady firmy k súťaži

Zvolenský zámok, ilustračné foto Foto: TASR

Pozemky získa jediný záujemca.

Zvolen 9. augusta (TASR) - Mestskí poslanci vo Zvolene zamietli sťažnosť spoločnosti Agape Trebišov, ktorá namietala voči podmienkam súťaže na predaj pozemkov pod budúcim obchodným centrom na zvolenskom sídlisku Zlatý Potok. Firma napadla okrem iného, aj krátku lehotu na podávanie žiadostí, ktorá nedosiahla ani jeden mesiac.

Poslanci na mimoriadnom mestskom zastupiteľstve vyhodnotili sťažnosť spoločnosti ako neopodstatnenú, a potvrdili ako víťaza súťaže bratislavskú spoločnosť KLM real estate. Tá ponúkla za pozemky o rozlohe 6900 štvorcových metrov (m2) sumu 483.000 eur, čo je približne 70 eur za m2.

Podľa právničky Mestského úradu vo Zvolene Andrey Čečetkovej mesto postupovalo dostatočne transparentne a každý z uchádzačov mal rovnaký prístup k zverejneným podmienkam súťaže ako aj možnosť kontaktovať mesto kvôli bližším informáciám. Mesto pri tom zverejnilo podmienky súťaže 28. júna a uzávierku stanovilo na 25. júla.

Za spoločnosťou KLM real estate stojí zvolenský podnikateľ Rastislav Čačko, ktorý je podľa obchodného registra od jari tohto roku aj štatutárom firmy. Spoločnosť má obchodné centrum na Zlatom Potoku postaviť do konca roku 2017 za približne 4 milióny eur.

Spoločnosť Agape Trebišov pred asi tromi rokmi kúpila od mesta Zvolen lukratívnu historickú budovu v centre mesta, kde bola pred tým reštaurácia. Prednedávnom tam otvorila second hand.