Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Zvolen: Vo Fan zóne bude diskusia o tom, či bicykle patria do mesta

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Diskusia nebude určená len nadšencom cyklistiky, ale práve ľuďom, ktorí sú voči cyklistom skeptickí a obávajú sa ich vstupu na námestie.

Zvolen 23. júla (TASR) - Verejná diskusia o tom, či bicykle patria do mesta, sa uskutoční dnes podvečer od 17. hodine v novootvorenej Fan zóne na Námestí SNP vo Zvolene. Do Zvolena prídu diskutovať aj ľudia spätí s cyklodopravou v Detve či Banskej Bystrici.

Z Banskej Bystrice to bude Andrea Štulajterová z MsÚ a mestský poslanec Marek Modranský. "Budú rozprávať o tom, aká bola ich cesta k rozvoju cyklodopravy a ako hodnotia svoje rozhodnutia dnes," uviedla referentka pre styk s verejnosťou Eva Ježovičová. Hovoriť sa bude tiež o tom, prečo je nevyhnutné postaviť sa k plánovaniu dopravy v meste strategicky.

Radovan Červienka z Cyklokoalície priblíži prácu nielen tejto iniciatívy, ale aj prácu pracovnej skupiny pri MsÚ Zvolen, svoje postoje k niektorým otázkam a navrhované riešenia. Jana Pavlíková z OZ Slatinka načrtne svoj pohľad na cyklodopravu ako priaznivec tohto športu, ale aj ako človek, ktorý cyklodopravu chápe ako možné riešenie preplnenosti miest automobilmi.

A napokon Dušan Gdovín z Odboru výstavby, životného prostredia a dopravy na MsÚ vo Zvolene priblíži, aké možnosti pre rozvoj nemotorizovanej dopravy Zvolen ponúka a čo by malo byť prvým krokom.

Diskusia nebude určená len nadšencom cyklistiky, ale práve ľuďom, ktorí sú voči cyklistom skeptickí a obávajú sa ich vstupu na námestie.