Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Good Angels čaká Veľká cena Košíc, do akcie aj Young Angels

Basketbalistky Good Angels Košice, ilustračná snímka. Foto: TASR – František Iván

Na jubilejnom 10. ročníku sa o celkové víťazstvo popasujú hráčky domáceho tímu Good Angels Košice, srbský Partizan Belehrad a maďarské kluby PAEC Pécs a DVTK Miškovec.

Košice 14. septembra (TASR) - Po štyroch rokoch sa do Košíc vracia basketbalový turnaj žien - Veľká cena Košíc. Na jubilejnom 10. ročníku sa o celkové víťazstvo popasujú hráčky domáceho tímu Good Angels Košice, srbský Partizan Belehrad a maďarské kluby PAEC Pécs a DVTK Miškovec. Prítomnosť zahraničných súperov využijú aj mladé nádeje košického klubu, ktoré si zmerajú sily s Belehradom.

Good Angels odštartujú turnaj piatkovým zápasom proti Partizanu Belehrad. "Ľudia sa môžu tešiť na kvalitné zápasy s veľmi dobrými súpermi. Ja verím, že ich pobavíme našou hrou, aj keď ešte to nebude úplne okulahodiace. Dáme do toho všetko a spravíme maximum, aby sme domáci turnaj vyhrali. Ak sa dovtedy nič výrazne neudeje, mali by sme byť v kompletnom zložení," uviedol tréner Good Angels Peter Jankovič pre klubovú webstránku.

Do víkendového diania v košickej Angels aréne zasiahnu aj hráčky Young Angels, no ich nedeľný zápas proti Partizanu Belehrad bude iba prípravný. "V nedávnych rokoch sme našim priaznivcom veľa prípravných zápasov neponúkli, a tak im to chceme vynahradiť. Miškovec nás požiadal o možnosť hrať na turnaji iba dvakrát. Jeho ligový konkurent PEAC Pécs spolu so srbským Partizanom Belehrad chceli v Košiciach odohrať aspoň tri súboje. Vyhoveli sme všetkým, upravili sme formát turnaja a navyše, čo nás veľmi teší, sme do programu zahrnuli aj juniorský tím Young Angels," vysvetlil Jankovič pre basket.sk.

Košičanky nedávno absolvovali turnaj v Krakove, na ktorom obsadili 2. miesto za víťazným Lublinom. V Poľsku absolvovali premiéru v košickom drese Američanky Darxia Morrisová a Deveraux Petersová. Košický klub spustí počas turnaja predaj permanentiek na novú sezónu, ktoré budú platiť na všetky štyri súťaže, v ktorých bude družstvo pôsobiť - slovenská extraliga, Slovenský pohár, Východoeurópska liga aj Európsky pohár FIBA.

Veľká cena Košíc 2017:

štvrtok, 14. septembra
prípravný zápas, Good Angels Košice – PEAC Pécs (HUN) /18.00/

piatok, 15. septembra
1. semifinále: PEAC Pécs (Maď.) – DVTK Miškovec (Maď.) /15.45/
2. semifinále: Partizan Belehrad (Srb.) – Good Angels Košice /18.00/

sobota, 16. 9. 2017
o 3. miesto /15.45/
finále /18.00/

nedeľa:
prípravný zápas, Young Angels Košice – Partizan Belehrad (Srb.) /11.00/