Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Basketbal-ME18: Slováci prehrali na úvod s Gruzínskom 45:80

Ilustračná foto. Foto: TASR

V druhej časti to bola po väčšinu času vyrovnaná partia, ale Slovákom nevyšla koncovka.

Oradea 26. júla (TASR) – Slovenská basketbalová reprezentácia chlapcov do 18 rokov prehrala v úvodnom vystúpení na turnaji B-kategórie majstrovstiev Európy v rumunskej Oradei, rovesníkom z Gruzínska podľahla 45:80. Ďalší duel slovenského výberu je na programe v sobotu 27. júla o 15.15 h, súperom bude Írsko.

B-kategória ME basketbalistov do 18 rokov – B-skupina:

Slovensko – Gruzínsko 45:80 (26:32)

zostava a body SR: Rákai 14, Šipkovský 6, O'Connell 5, Mičuda a Šturcel 0 (Dzugas 7, Chaban a Skubeň po 5, Šimoňák 2, Lenjik 1, Foltín a Lukáč 0) - Najviac bodov Gruzínsko: Andronikašvili 16, Merkviladze 15, Gaprindašvili 13

TH: 18/11 – 17/15, fauly: 15 - 18, trojky: 4 - 5, rozhodovali: Vecerskis (Lit.), Jokič (Č. Hora), Eger (Rak.)


Prvá štvrtina sa niesla vo vyrovnanom duchu, Slovensko síce nezachytilo úvod (2:6), ale v ďalších minútach zlepšilo svoju hru. O niečo lepšiu efektivitu v útoku malo Gruzínsko, prvú štvrtinu napokon vyhralo 14:12. V druhej časti to bola po väčšinu času vyrovnaná partia, ale Slovákom nevyšla koncovka. V nej nechali súpera odskočiť, po 20 minútach tak prehrávali 26:32.

Nádeje na obrat však zhasli hneď po polčasovej prestávke, Gruzínsko totiž zaznamenalo 16 bodov v rade. Slováci po tejto sekvencii stratili šancu na úspech v stretnutí. Pred záverečnou 10-minútovkou totiž prehrávali 31:59. Štvrtá štvrtina už nič dôležité nepriniesla.

Karol Kučera, tréner Slovenska: "Napriek tomu, že sme zle otvorili zápas a nedali sme voľné strely, tak sme v prvom polčase s favoritom skupiny odohrali výborných 20 minút. Súperovi sme sa vyrovnali vo fyzickej hre, mali sme energiu v obrane a odohrali sme aj dobre v útoku. Trestuhodne sme však otvorili druhý polčas a zbytočnými stratami sme dostali súpera na koňa. Zrazu sme sa nevedeli vyrovnať ich agresívnej obrane, ktorá nám robila obrovské problémy. Pozitívne je, že sme boli tri štvrtiny Gruzínsku vyrovnaným súperom, ktorému gratulujeme k zaslúženému víťazstvu."