Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Basketbal

Mladí Slováci prehrali so Severným Macedónskom

Ilustračné foto. Foto: TASR

Po prestávke sa rozplynula nádej na premiérové víťazstvo na turnaji, slovenské družstvo totiž nezlepšilo svoju ofenzívu.

Oradea 30. júla (TASR) – Slovenskí basketbalisti do 18 rokov prehrali aj vo svojom ďalšom vystúpení na turnaji B-kategórie majstrovstiev Európy v rumunskej Oradei, rovesníkom zo Severného Macedónska podľahli 58:83. Skupinovú fázu zakončia zverenci trénera Karola Kučeru v stredu 31. júla o 19:45 zápasom proti Ukrajine.

Duel Slovenska so Severným Macedónskom začal opatrne, oba tímy si striedali tesný náskok. Lepšie na tom boli po prvej štvrtine slovenskí basketbalisti, viedli totiž 18:16. Podobný priebeh pokračoval aj v úvode druhej 10-minútovky, potom však Macedónci dokázali výraznejšie bodovo odskočiť. Slováci opäť adekvátne nezareagovali, prvý polčas preto prehrali 30:42.

Po prestávke sa rozplynula nádej na premiérové víťazstvo na turnaji, slovenské družstvo totiž nezlepšilo svoju ofenzívu. Jeho súper pokračoval v dobrej hre, vedenie dostal cez 20-bodovú hranicu. Pred záverečnou štvrtinou svietil na tabuli stav 42:64 v slovenský neprospech. Štvrtá perióda tak už nepriniesla nič dôležité, o víťazovi stretnutia už bolo rozhodnuté.

B-kategória ME basketbalistov do 18 rokov – B-skupina:



Slovensko – Severné Macedónsko 58:83 (30:42)

Zostava a body SR: Lukáč, O'Connell a Skubeň po 11, Rákai 3, Šimoňák 2 (Chaban 9, Dzugas 7, Lenjik a Mičuda po 2, Foltín a Šturcel 0)
Najviac bodov Severného Macedónska: Jakimovski a Mitevski po 10, Isajloski a Milovanovikj po 9
TH: 4/1 – 13/6,
Fauly: 14 - 14
Trojky: 9 - 9
Rozhodovali: Michajlov (Rus.), Faur, Nicolae (obaja Rum.)