Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Basketbalová reprezentantka Hašková prestúpila zo Šamorína do Piešťan

Na snímke s loptou Alexandra Hašková. Foto: TASR/Martin Palkovič

Hašková bola v ročníku 2017/18 treťou najlepšou strelkyňou extraligy.

Piešťany 21. augusta (TASR) - Slovenský basketbalový klub Piešťanské Čajky získal do svojich radov ďalšiu slovenskú reprezentantku. Zo Šamorína do Piešťan prichádza Alexandra Hašková, ktorá bola v ročníku 2017/18 treťou najlepšou strelkyňou extraligy.

Pivotka, ktorá môže hrať aj na poste krídla, je odchovankyňou ŠBK Šamorín, kde pôsobila v posledných sezónach. Aktuálne patrí do širšieho kádra slovenskej basketbalovej reprezentácie žien a v minulosti reprezentovala Slovensko vo všetkých mládežníckych kategóriách. "Sme veľmi radi, že sa nám podarilo angažovať ďalšiu slovenskú reprezentantku. Saša je veľmi ambiciózna a cieľavedomá hráčka a napriek mladému veku aj herne skúsená, keďže v Šamoríne odohrala veľa kvalitných zápasov," povedala pre web klubu generálna manažérka Čajok Bronislava Borovičková.

Pre 21-ročnú Haškovú pôjde o prvý angažmán mimo materského klubu. "Možnosť hrať za Piešťanské Čajky vnímam ako novú výzvu a veľmi sa na to teším. Bude to pre mňa veľká zmena, ale myslím, že už bolo na čase vyskúšať niečo nové. Verím, že mi v Piešťanoch pomôžu ešte viac sa basketbalovo posunúť, pretože rozhodne je čo zlepšovať. Veľmi sa teším na nový tím aj na spoluprácu s trénerom Kucsom, s ktorým som už mala tú česť v reprezentácii," uviedla Hašková.