Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Sedmákovi pribudli do tímu na Zápas hviezd Hlivák a Holcomb

Na snímke s loptou Brandon Holcomb. Foto: TASR/Milan Kapusta

Holcomb sa v druhej sezóne medzi profesionálmi zaradil medzi najvýraznejšie tváre súťaže. Aj vďaka nemu patrí Žilina k príjemným prekvapeniam aktuálneho ročníka, v tabuľke je na siedmom mieste.

Bratislava 20. novembra (TASR) - Súpisky na Zápas hviezd Eurovia SBL začínajú naberať čoraz reálnejšie kontúry. Podobne ako pred týždňom, aj tentoraz dostal prednosť s výberom pivot Košíc Peter Sedmák. Do svojho tímu si vybral rozohrávača VŠEMvs Karlovka Bratislava Dalibora Hliváka a pivota PP & TV Raj Žilina Brandona Holcomba. Informáciu priniesol portál basketliga.sk.

"Skvelý strelec, líder Karlovky a slovenský reprezentant. U neho asi nie je veľmi o čom diskutovať. Bude v podstate doma, pred svojim publikom. Je to tiež dobrý hráč na súťaž trojkárov," vyjadril sa hráč Košíc ku svojej ďalšej voľbe do tímu. Ešte stále len 22-ročný rozohrávač sa počas pôsobenia v Eurovia SBL vypracoval na jedného z najdôležitejších hráčov v kádri „vysokoškolákov“. Jeho herný progres neunikol ani reprezentačnému trénerovi Ivanovi Rudežovi, ktorý ho povolal aj v tomto roku do slovenského výberu. Číselne si už druhým rokom drží dobrú fazónu, po 13. kole má priemer 11,3 bodu, 2,5 doskoku a 3,9 asistencie na zápas. "Znamená to pre mňa veľa. Som rád, že si ma 'Sedmo' vybral. Bude to pre mňa prvý All Stars zápas, teším sa na to," povedal rozohrávač Karlovky.

Druhou voľbou v rámci tohto týždňa sa stal 24-ročný americký pivot v službách nováčika zo Žiliny Brandon Holcomb. "Je lídrom v Žiline. Má dobrý výskok, veľmi sa mi hodí do tímu. Dúfam, že ho budú využívať chalani na pekné akcie. Svojimi výkonmi si zaradenie do tímu zaslúži," uviedol kapitán tímu. Američan sa vo svojej druhej sezóne medzi profesionálmi zaradil medzi najvýraznejšie tváre súťaže. Aj vďaka nemu patrí Žilina k príjemným prekvapeniam aktuálneho ročníka, v tabuľke je na siedmom mieste. Holcomb je druhým najvyťažovanejším hráčom súťaže, v priemere dosahuje v každom zápase „double-double“. Vyjadrené číslami – 12,9 bodu, 10,8 doskoku (2. miesto v lige), 1,8 asistencie, 1,3 zisku a 1,5 líder (ligový líder) na stretnutie. Priemerný index užitočnosti predstavuje hodnotu 21,2, čo ho radí na tretie miesto v rámci celej súťaže. "Je to veľká pocta, že si práve mňa vybrali do tohtoročného All Stars zápasu. Je skvelé, že sa môžem zúčastniť práve na takejto udalosti. Teším sa, ako budem môcť ukázať svoje schopnosti spolu s ďalšími vybranými hráčmi z ligy," vyjadril sa hráč Žiliny.

Eurovia SBL All Star Game je na programe v sobotu 16. decembra o 18.00 h v bratislavskej Hant aréne.