Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

LeBron James by rád ukončil kariéru v drese Lakers

Basketbalista Los Angeles Lakers LeBron James počas zápasu All Stars NBA v Indianapolise 18. februára 2024. Foto: TASR/AP

Uviedol to po nedeľnej All Star Game NBA, v ktorej sa predstavil rekordný 20-krát.

Los Angeles 19. februára (TASR) - Americký basketbalista LeBron James by rád ukončil kariéru v drese Los Angeles Lakers. Uviedol to po nedeľnej All Star Game NBA, v ktorej sa predstavil rekordný 20-krát.

Tridsaťdeväťročný James nastúpil pre problémy s členkom iba v prvom polčase, Západ podľahol Východu 186:211. Na otázku novinárov ohľadom konca kariéry odpovedal, že už mu veľa sezón nezostáva. "Som veľmi šťastný, že hrám uplynulých šesť rokov za Lakers a dúfam, že to tak zostane. Nemám však odpoveď na to, ako dlho to bude, alebo v akom drese ukončím kariéru. Dúfam, že to budú Lakers. Je to skvelá organizácia s mnohými velikánmi. Ale uvidíme," citovala hviezdneho hráča agentúra DPA.

James si nie je istý, či bude chcieť vo svojej poslednej sezóne podstúpiť rozlúčkové turné. "Ak mám byť úprimný, je to 50 na 50. Sú chvíle, keď si myslím, že to dlžím fanúšikom, ktorí tu so mnou boli obe dekády. V každom meste si zaslúžia možnosť doniesť mi kvety alebo čokoľvek iné. No na druhej strane som nikdy nebol dobrý v prijímaní chvály. Je to pre mňa zvláštny pocit. Neviem, či by som sa cítil dobre," skonštatoval Američan.

James dodal, že by sa rád predstavil na letných olympijských hrách v Paríži: "Momentálne som dostatočne fit na to, aby som bol v tíme a som schopný podať výkon na takej úrovni, ako chcem. Jedna vec, ktorou som si istý, je, že to nebude na mne. Nebolo to tak ani v rokoch 2004, 2008 a 2012. Neviem, ako bude vyzerať súpiska tímu, no podľa niektorých mien, o ktorých viem, sa nemusím báť, že na mňa bude vyvíjaný tlak s tým, že musím byť ťahúň tímu."