Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Levice nezískali Alpsko-jadranský pohár, vo finále ich zdolalo Laško

Ilustračná snímka Foto: TASR - František Iván

Patrioti bojovali, no slovinskému tímu sa darilo premieňať takmer všetky šance.

Viedeň 3. apríla (TASR) - Basketbalisti Levických Patriotov nedokráčali v Alpsko-jadranskom pohári k trofeji pre celkového víťaza. V utorňajšom finálovom dueli vo Viedni bol nad ich sily slovinský súper KK Zlatorog Laško, s ktorým prehrali 79:89.

BK Levickí Patrioti – KK Zlatorog Laško 79:89 (23:21, 18:16, 13:25, 25:27)

Levice:
Vašl 22, Kurbas 17, Mijovič 9, Diabate 8, Bojanovský 6 (Sims 15, Djurič 2, Bachan, Krajčovič a Žiak 0)

Laško: Barič, Popovič a Thomas po 18, Polutak 6, Zadnik 2 (Durnik 9, Maček 8, Miljkovič 7, Vodiškar 3)

TH: 26/18 – 32/25, fauly: 28 – 25, trojky: 3 - 12, rozhodovali: Eger, Vladič, Slijvič (všetci Rak.), 150 divákov


Finálový duel sa začal v opatrnom tempe, na oboch stranách bolo badať časté chyby. Laško skórovalo úvodných päť bodov za sebou, potom sa presadili aj hráči Levíc. Prvá štvrtina priniesla časté zmeny vo vedení, záver vyšiel lepšie Patriotom. Kurbas upravil s klaksónom na 23:21. V druhej štvrtine si začali zverenci Tea Hojča budovať vedenie, ale Laško sa dokázalo stále držať na dostrel. Lepšia úspešnosť v priestore pod košom priniesla slovenskému zástupcovi polčasové vedenie 41:37.

Po prestávke sa pridalo na nasadení aj bojovnosti, náskok mali stále v rukách Levičania. Slovinský tím však dokonale zvládol koncovku, šnúra 14:0 vrátane úspešného pokusu Bariča s klaksónom znamenala stav 62:54 po tretej štvrtine pre Laško. Hostia sa dostali vďaka tomuto úseku na koňa, v úvode záverečnej desaťminútovky bolo ich vedenie dokonca dvojciferné. Levičania nezložili zbrane, sedem bodov za sebou im prinavrátilo šance na triumf. Ich nádej mala však krátke trvanie, slovinský tím totiž premenil takmer všetko, na čo siahol. Patrioti ešte skúsili v závere stíhaciu jazdu, ale Laško si už nenechalo ujsť víťazstvo.