Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Basketbal

Ligový nováčik má nového trénera, Lučenčanov vedie po novom T. Jány

Ilustračná snímka Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Päťdesiatsedemročný Jány získal v roku 2004 s vtedajším lučeneckým E.S.O-m majstrovský titul a Slovenský pohár.

Lučenec 30. novembra (TASR) - Tibor Jány nahradil na poste trénera basketbalistov BKM Lučenec Chorváta Rudolfa Juga. Nováčik má v premiérovej sezóne v SBL jediné víťazstvo z dvanástich zápasov.

Päťdesiatsedemročný Jány získal v roku 2004 s vtedajším lučeneckým E.S.O-m majstrovský titul a Slovenský pohár. Neskôr koučoval v Handlovej (2004 – 2005, 2011 – 2012) a Svite (2007 – 2008). Vyskúšal si aj funkciu reprezentačného trénera, v roku 2012 viedol slovenský výber do 18 rokov. V ženskom basketbale trénoval hráčky Prešova, Sparty Praha a predchádzajúce dve sezóny pôsobil na lavičke českého družstva SBŠ Ostrava.

"Je to všetko také rýchle, že o nejakých ambíciách som zatiaľ neuvažoval. Všetci vieme, na čom sme. Tím je posledný v tabuľke. Prvou ambíciou je priniesť zmenu a nabudiť hráčov. Mladé mužstvo by malo hrať rýchlo a aktívne. Postupne, ako ich budem spoznávať, sa bude ukazovať, či je situácia riešiteľná alebo nie. Tento káder je momentálne posledný. To znamená, že je najhorší v lige. Mojou tajnou úlohou je, aby už najhorším nebol," povedal Jány pre portál mynovohrad.sme.sk.