Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Basketbal

NBA: Jefferson predĺžil s Clevelandom, Rush odchádza do Minnesoty

Basketbalista Bostonu Celtics Paul Pierce (uprostred) a hráči Indiany Pacers A.J. Price (vľavo) a Brandon Rush (vpravo) bojujú o loptu počas zámorskej basketbalovej NBA 16. marca 2011 v Bostone. Basketbalisti Celticsu zvíťazili 92:80. Foto: TASR

Warriors rozohrávača stratili Leandra Barbosu, no stratili aj krídelníka Brandona Rusha, ktorý sa rozhodol podpísať ročnú zmluvu s Minnesotou Timberwolves v hodnote 3,5 milióna amerických dolárov.

New York 7. júla (TASR) - Basketbalové kluby zámorskej NBA získavali aj v šiesty deň obchodovania s voľnými hráčmi nové tváre. Dres zmenili štyria hráči. Informáciu priniesla agentúra AP a športová televízia ESPN.

Do Phoenixu Suns sa po dvoch rokoch vracia brazílsky rozohrávač Leandro Barbosa, naposledy obliekajúci dres Golden State Warriors. Vo svojom staronovom klube získal dvojročný kontrakt v hodnote 8 miliónov amerických dolárov s garanciou 500-tisíc USD v druhom roku zmluvy.

Warriors prišli aj o 30-ročného krídelníka Brandona Rusha, ten sa rozhodol podpísať ročnú zmluvu s Minnesotou Timberwolves. V predchádzajúcej sezóne dosahoval priemerne 4,2 bodu a 2,5 doskoku, čo mu vynieslo kontrakt v hodnote 3,5 milióna amerických dolárov.

V drese úradujúceho šampióna NBA Cleveland Cavaliers zostáva aj naďalej 36-ročný Richard Jefferson. S vedením klubu podpísal novú dvojročnú zmluvu, počas ktorej si príde na päť miliónov amerických dolárov. Za Cavs mal Jefferson v sezóne 2015/2016 v priemere 5,4 bodu a 3,6 doskoku na stretnutie.

Po takmer piatich rokoch odchádza z Washingtonu Wizards Nene, v novej sezóne bude hráčom Houston Rockets. Tridsaťtriročný basketbalista si vyslúžil zmluvu na jeden rok v hodnote 2,9 milióna amerických dolárov. Pre Rockets sa de facto skončilo obchodovanie na trhu s voľnými hráčmi, s prípadnými novými hráčmi budú môcť totiž podpisovať zmluvy len v minimálne stanovenej výške.

Pre prestup Andrewa Boguta do Dallasu Mavericks, sa rozhodlo vedenie dallaského klubu vytvoriť priestor v platovom strope, do Indiany Pacers poslalo 28-ročného krídelníka Jeremyho Evansa.