Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Basketbal

NBA: Mozgov vymenil majstrovský Cleveland za LA Lakers

Na snímke Timofey Mozgov z Cleveland Cavaliers (vpravo) a Festus Ezeli z Golden State Warriors v prvom polčase šiesteho stretnutia finále play off zámorskej NBA v utorok 16. júna 2015 v Clevelande. Foto: TASR/AP/Tony Dejak

Lakers si od bývalého hráča Denveru a New Yorku Knicks sľubujú, že im pomôže vystužiť obranu, ktorá sa v minulom ročníku podpísala pod najhoršiu sezónu klubu v profiligovej histórii.

Los Angeles 9. júla (TASR) - Ruský basketbalista Timofej Mozgov sa dva týždne po zisku titulu v zámorskej NBA sťahuje z majstrovského Clevelandu do Los Angeles Lakers. Skúsený pivot podpísal podľa zámorských médií s kalifornským klubom štvorročný kontrakt v celkovej hodnote 64 miliónov amerických dolárov.

Lakers si od bývalého hráča Denveru a New Yorku Knicks sľubujú, že im pomôže vystužiť obranu, ktorá sa v minulom ročníku podpísala pod najhoršiu sezónu klubu v profiligovej histórii. Mozgov získal majstrovský prsteň s Clevelandom Cavaliers, v play off však príliš veľa priestoru nedostával. V základnej časti odohral za "Cavs" 48 stretnutí, v ktorých dosiahol priemer 6,3 bodu a 4,4 doskoku na zápas.

Crabbe akceptoval ponuku Brooklynu, Speights podpísal s Clippers

Basketbalový dres v zámorskej NBA zmenila počas piatkovej noci dvojica Allen Crabbe a Marreese Speights. Informáciu priniesla americká televízia ESPN.

Portland Trail Blazers nevyužil 72-hodinovú lehotu na udržanie Allena Crabbea, ktorý sa stal nakoniec novou posilou Brooklynu Nets. V novom drese si s bonusmi počas štvorročného kontraktu môže prísť až na 83 miliónov amerických dolárov.

O ďalšieho dôležitého člena lavičky prišiel Golden State Warriors, Marreese Speights dal nakoniec prednosť ponuke od Los Angeles Clippers. Dvadsaťosemročný basketbalista akceptoval minimálnu mzdu u svojho nového zamestnávateľa.

JaVale McGee si môže počas leta hľadať nové pôsobisko, jeho doterajší klub Dallas Mavericks ho uvoľnil zo zmluvy. Vedenie Dallasu sa rozhodlo na poste pivota dať prednosť Salahovi Mejrimu pre lepšie zápasové priemery a nižší plat. McGee odohral v 2015/2016 sezóne 34 zápasov s priemerom 5,1 bodu a 3,9 doskoku na stretnutie.

Teletovič sa dohodol na spolupráci s Milwaukee

Basketbalový klub zámorskej NBA Milwaukee Bucks sa dohodol na spolupráci s voľným hráčom Mirzom Teletovičom. Dohodu oboch strán oznámil generálny manažér John Hammond, podmienky nového kontraktu však zatiaľ nezverejnil. Informovala agentúra AP.

Tridsaťročný bosniansky krídelník odohral uplynulý ročník v drese Phoenix Suns a v 79 dueloch dosiahol kariérne maximum 12,2 bodu v priemere na zápas. Predtým hral od roku 2012 za Brooklyn, ktorému dopomohol k postupu do play off v každej z troch sezón za Nets.

New York Knicks získali Mindaugasa Kuzminskasa

Tím zámorskej basketbalovej NBA New York Knicks získal litovského centra Mindaugasa Kuzminskasa. „V 221 zápasoch kariéry zaznamenal v priemere 8,3 bodu a 2,9 doskoku,“ informuje agentúra AP. Trojnásobný majster Litvy obliekal naposledy dres španielskej Malagy.