Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Slovenské basketbalistky v príprave zdolali Slovinsko

Basketbal Foto: TASR

Zvíťazili 81:65.

Ľubľana 15. júna (TASR) - Slovenské basketbalové reprezentantky zaznamenali v príprave prvé víťazstvo. Zverenky trénera Juraja Suju po piatkovej prehre so Slovinskom (57:83) zdolali v druhom zápase v sobotu toho istého súpera 81:65.

prípravný zápas:


Slovinsko - Slovensko 65:81 (34:39)

Najviac bodov: Baričová 11, Lisecová a Oblaková po 10, Rupniková 9 - Slamová 18, Bálintová 17, Dudášová 13


hlasy po zápase:

Juraj Suja, tréner SR: "Sme veľmi šťastní, gratulujem družstvu a všetkým k tomu, že sme dosiahli prvé víťazstvo vonku v Slovinsku, u účastníka majstrovstiev Európy, v plnej príprave. Na druhej strane, treba povedať, že ženský basketbal je zvláštny, že dokážeme zo dňa na deň zmeniť výkon. Cením si, že sme správne zareagovali na piatok a naozaj sme hrali dobre. Bola tam oveľa väčšia disciplína, vyhrali sme doskok, trafili sme strely, ktoré sme mali trafiť. Výkon mal úplne iné parametre ako v piatok. Som z toho rád. Dúfam, že v budúcom týždni, keď budeme mať dva zápasy, tak už aj v prvom budeme schopní pokračovať a nevrátime sa späť."

Nikola Dudášová, hráčka SR: "Oproti piatku sme zlepšili koncentráciu a intenzitu a bol to podľa mňa hlavný dôvod toho, že sa zápas skončil tak, ako sa skončil. Konečne sme trafili voľné strely."