Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Basketbal

Srb Marič bude novou posilou Interu Bratislava

Na archívnej snímke Nemanja Marič (vľavo). Foto: TASR/Henrich Mišovič

Marič už má skúsenosti so slovenskou extraligou.

Bratislava 26. februára (TASR) - Srbský basketbalista Nemanja Marič sa stal novou posilou BK Inter Bratislava. Skúsený 32-ročný krídelník vystuží rady "žlto-čiernych" pred blížiacim sa play off SBL, kam Inter vstúpi ako druhé najúspešnejšie mužstvo po základnej časti.

Marič už má skúsenosti so slovenskou extraligou. V sezóne 2013/14 odohral deväť stretnutí za Nitru, ktorú vtedy viedol terajší kouč Interu Ľubomír Urban. Ako informoval oficiálny klubový web bratislavského klubu, Marič značnú časť svojej kariéry strávil v Rumunsku. Naposledy bol hráčom estónskeho tímu Rakvere Tarvas, za ktoré si zahral aj v kvalitnej Baltickej lige. "Pri výbere poslednej posily sme načreli do známych vôd, keďže Nemanja pozná ligu a dokonca aj trénera. Očakávame preto rýchlu a takpovediac bezbolestnú adaptáciu. Maričovou výhodou je relatívne veľká univerzálnosť, keďže je použiteľný na všetkých obvodových pozíciách," povedal pre bkinter.sk manažér "žlto-čiernych" Michal Ondruš.

V sobotu 27. februára sa uzavrie základná časť Eurovia SBL. Inter v nej obsadí druhé miesto a v 1. kole play off podľa všetkého narazí na svojho mestského rivala VŠEMvs Karlovka.