Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislava

Aj tento rok môžu Bratislavčania spoznávať Staré Mesto bezplatne

Foto: TASR/Štefan Puškáš, František Iván

Bratislavčania môžu aj v tomto roku absolvovať bezplatné historické prehliadky centra hlavného mesta so sprievodcami, a to vďaka projektu Poznaj Staré Mesto.

Bratislava 7. apríla (TASR) - Bratislavčania môžu aj v tomto roku absolvovať bezplatné historické prehliadky centra hlavného mesta so sprievodcami, a to vďaka projektu Poznaj Staré Mesto. Ten v minulosti zastrešovala samospráva Starého Mesta, teraz ho organizuje občianske združenie Korzo na dobrovoľníckej báze. TASR o tom informovala Dorota Kráková z OZ Korzo.

S prehliadkami pre verejnosť podľa jej slov začali 29. marca a konať sa budú každé dva týždne. K dispozícii budú aj špeciálne prehliadky pre deti - Bratislavou s otvorenými očami. V týchto dňoch sa začínajú prehliadky pre žiakov základných škôl. Prvá bude v piatok (10.4.) o 09.00 h.

"Oproti minulým rokom nebudú prizvané len staromestské deti, ale aj žiaci škôl z iných mestských častí, napríklad Ružinova, Nového Mesta či Petržalky," spresnila Kráková. Na jeseň sa deti môžu zapojiť aj do projektu o histórii mesta a vyhrať zaujímavé ceny.

Vďaka projektu Poznaj Staré Mesto sa budú konať aj diskusie so známymi autormi kníh, týkajúcich sa histórie hlavného mesta SR.

Prvá bude 22. apríla v Mestskej knižnici s Jurajom Šebom o jeho pripravovanej knihe o bratislavskom Korze.